2017-11-24 FasV Zorgverzekering

Aanvullende informatie van de FasV over de zorgverzekering.

Aanvullende informatie van de FasV over de zorgverzekering.

EXTRA NIEUWSBRIEF NR 2, ZORGVERZEKERINGEN 2018 24 november 2017

Handleiding voor de plaatselijke leden voor het aanvragen van collectiviteitskorting op de zorgverzekeringspremie voor 2018.

Uit reacties van zowel onze leden als van de verzekeraars blijkt dat gaande weg afspraken toch weer veranderen of correcties nodig zijn. Als aanvulling op de voorgaande Extra Nieuwsbrief het volgende.

Velen van u zijn tevreden met hun huidige verzekeraar en doen verder geen moeite om elders een goedkopere verzekering aan te gaan. Anderen vinden het juist een sport om een zo goedkoop mogelijke verzekering af te sluiten; dat laatste geldt met name voor geoefende internetgebruikers. Een andere groep laat het afhangen van de informatie die ze krijgen. Met deze Nieuwsbrief krijgt u een ‘update’ aan informatie.

Soms heeft een verzekeraar nog een budgetpolis in de aanbieding. Zo’n polis kan voor jonge, gezonde mensen een financieel voordeel opleveren, maar voor ouderen brengt dit een risico met zich mee dat niet alles wat (straks) nodig is, ook wordt vergoed.

Premies  De premie voor een naturapolis is over het algemeen goedkoper dan die voor een restitutiepolis, waar u meer vrijheid hebt om een bepaalde zorgaanbieder te kiezen. Bij een restitutiepolis vergoedt de verzekeraar soms niet alle kosten als deze geen contract heeft met die bepaalde zorgaanbieder.

 De premie kan lager worden als u uw eigen risico verhoogt.

 De werkelijk te betalen premie hangt af van vele (soms individuele) factoren, waardoor het soms moeilijk is om alle verzekeringen met elkaar te vergelijken. De overzichten zijn vooral een hulpmiddel om een voorlopige keuze te maken alvorens te besluiten om al dan niet van verzekeraar te wisselen.

 Maak gebruik van de zorgvergelijker van de FASv om u in de wereld van de zorgverzekeringen te verdiepen of u te oriënteren.

Overstappen van zorgverzekeraar Overstappen kan van 12 november 2017 t/m 31 januari 2018. Stap u over voor 1 januari? Dan wordt uw oude zorgverzekering automatisch opgezegd. Als u daarna pas overstapt, moet u zorgen dat u uw oude zorgverzekering zelf opzegt. Dat kan tot en met 31 december 2017.

Salland Salland deelde ons onlangs mee dat de premie voor de basisverzekering in 2018 wordt verlaagd met meer dan 10%: van € 112,95 per maand in 2017 naar € 101,50 in 2018 per maand in 2018.

VGZ Van VGZ is eerder kenbaar gemaakt dat iedereen welkom is; er een speciale VGZ-unit is gekomen met speciale aandacht voor chronisch zieken en ouderen. Ook: als u overgaat naar VGZ, krijgt u de contributie van uw seniorenverenigingen eenmalig vergoed tot een maximum van € 25,-.


2

 Federatie van Algemene Seniorenverenigingen, Florazoom 23, 2719 HS Zoetermeer  www.fasv.nl  info@fasv.nl  K.v.K. 66987571 Zwolle  IBAN NL71 RABO 0313 7149 16
Zorg en Zekerheid Zorg en Zekerheid vestigt de aandacht op de volgende voordelen:  Iedereen is welkom  U heeft geen wachttijden op behandelingen  Uniek in Nederland: tandartskosten delen met uw partner  Gratis het eigen risico in termijnen betalen

Zilveren Kruis Voor de duidelijkheid: de premie Basis Zeker bedraagt € 119,45 per maand. Via de collectiviteit van de NBvON is dit netto € 113,48 per maand (inclusief 5% korting). Alleen leden die lid zijn van de NBvON of vóór 12 november 2016 lid werden van de FASv, komen voor die korting in aanmerking.

Menzis correctie Korting van 7% kan verkregen worden via PMA. De premie van de naturepolis bij Menzis is bruto € 119,- per maand en netto € 110,67 per maand (inclusief 7% korting ad € 8,33). Soms blijkt er in individuele premieberekeningen kleine (afrondings) verschillen te zitten. De premie voor een restitutiepolis is bruto € 122,- per maand en netto € 113,46 per maand (inclusief 7% korting ad € 8,54). Bij een jaarlijkse aanmelding (tussen 1 november en 31 december 2017) kunt u naast een korting een bonus van € 33,- krijgen of cadeaus.

Namens het bestuur van de FASv,
J.E. Graniewski Interim-secretaris