27 Deep Nostalgia

Gepubliceerd op 28 maart 2021 om 10:53

Het stamboomprogramma MyHeritage heeft een nieuw snufje..
Voor foto’s die er geschikt voor zijn is er een soort animatie foto te maken..

Nadat je een foto hebt geüpload, gaat een deep learning-algoritme ermee aan de slag. Het resultaat is een korte video van de persoon in kwestie die zich lijkt klaar te maken voor het portret

Met deep learning, een vorm van machine learning, kunnen computers onder meer geluiden en beelden herkennen. Ze worden met grote hoeveelheden data net zolang ‘getraind’ totdat ze op eigen kracht een bepaald gezicht (of iets anders) kunnen herkennen.

Zodra een gebruiker een oude foto uploadt, herkent Deep Nostalgia het gezicht meteen en maakt de plaat scherper. Vervolgens analyseert het algoritme hoe het hoofd is georiënteerd om te bepalen in welke richting het hoofd en de ogen staan. Tot slot kijkt de tool een moderne opname af, van een gezicht dat bewegingen maakt alsof het voor een foto poseert, om te bepalen hoe de foto wordt geanimeerd.
Het resultaat is bijna griezelig – zo echt komt het bewegende gezicht over. De tool werkt echter nog niet optimaal. Zo is het onmogelijk om op een groepsfoto iedereen te laten bewegen; de gebruiker moet een hoofd aanwijzen waar het algoritme op los kan gaan. Een bewegende foto zoals je die in Harry Potter ziet, is dus voorlopig niet realiseerbaar.

Een ander nadeel is dat de animaties zijn beperkt tot het hoofd en de nek van de persoon. Een opname van iemand die een potje aan het golfen is, zal alleen zijn hoofd kunnen draaien, maar je ziet hem niet met zijn golfclub zwaaien.

Op de website van MyHeritage kun je tot vijf foto’s gratis uploaden, daarna moet je betalen voor de service

Bron: https://www.kijkmagazine.nl/tech/deep-nostalgia-verandert-oude-fotos-in-filmpjes/


Voor het gebruik wil het programma dat je je registreert..pas op dat je niet kiest voor een abonnement !!

De betrouwbaarheid van Amerikaanse bedrijven met betrekking tot uw privacy is twijfelachtig..dus kijk er naar .. maar bij twifel niet proberen...


2021 03 28 Deep Nostalgia
PDF – 159,8 KB 282 downloads