Vaccinatie informatie

Ontvangen van FASV  16-9-2021

Zo kom je aan een papieren coronabewijs..


18-01-2021 - Ontvangen van de Koepel Gepensioneerden:

 

[Klik rechtsboven op het witte pijltje voor een vergroting]

Naar aanleiding van de persconferentie en de brief die minister De Jonge naar de kamer heeft gestuurd, is er ook een nieuwe versie van het beoogde tijdschema en de planning van de vaccinatiestrategie beschikbaar. In deze schema’s worden doelgroepen, planning van vaccinaties en de vaccins schematisch weergegeven.

‘Is het BioNTech/Pfizer vaccin veilig?’, ‘Wat zijn de bijwerkingen?’ en ‘Ik heb corona gehad. Moet ik mij nog laten vaccineren?’ Veel zorgmedewerkers hebben inmiddels al een afspraak gemaakt om zich te laten vaccineren, maar sommigen hebben nog vragen. Voor hen is de online talkshow ‘In gesprek over coronavaccinatie’ gemaakt. In 35 minuten gaat Daphne Bunskoek in gesprek met experts en wordt antwoord gegeven op vragen van zorgmedewerkers aan tafel én in het land. De experts die aan het woord komen, zijn Cécile van Els, hoogleraar Vaccinologie aan de Universiteit Utrecht en immunoloog bij het RIVM en Laura Kamp, projectleider Vaccinatie bij het RIVM.

In de Steffie-video wordt het coronavaccin op een makkelijke manier uitgelegd. De video is bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking, maar is ook goed inzetbaar voor bijvoorbeeld laaggeletterden.


Het is belangrijk dat mensen die na vaccinatie bijwerkingen ervaren deze melden bij mijnbijwerking.nl van bijwerkingencentrum Lareb. Om mensen op te roepen om dit te doen, zijn er speciale posters ontwikkeld die opgehangen kunnen worden op bijvoorbeeld priklocaties of in wachtkamers. Je kan deze posters printen of af laten drukken.

Carien Mulder

Sr. Communicatieadviseur Corona Vaccinatie

 

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport
Parnassusplein 5 | 2511 VX | Den Haag | 6e etage


Heeft u nog andere vragen over het corona-virus en/of de corona-vaccinatie? Kijk dan op de website www.coronavaccinatie.nl of bel met het publieksinformatienummer 0800-1351